Desert tort cu crema de dovleac placintar

de mirela0911 in Torturi, 8 Oct 2017 | 7408 vizualizari

 

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice combinatie, iar tortul de fata, chiar daca este simplu de facut, este mega delicios!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • 80 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 300 g piure de dovleac placintar
  • 400 g crema de branza
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie

Pt. sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 lg zahar (sau dupa gust)

Pt. ornat:

  • 2 lg zahar
  • 50 g nuca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de dovleac placintar:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Se adauga apa si se mixeaza in continuare.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste spuma. Cu miscari usoare se amesteca pana se omogenizeaza. Separat, se amesteca nuca, faina si praful de copt. Se incorporeaza cu miscari usoare in compozitia de spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. 

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei parti.

Crema: Se da la blender dovleacul copt pana se obtine un piure cat mai fin. Se amesteca cu crema de branza si zaharul pudra vanilat. 

Siropul: Se prepara un sirop din apa cu zahar.

Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza si se unge cu o treime din crema. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu o parte din crema, iar deasupra se asaza ultimul blat. Se insiropeaza si se unge doar deasupra cu restul de crema.

Se da la rece pana se pregateste nuca.

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul. Cand s-a topit, se adauga nuca si se amesteca bine. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt pusa pe un planseu de lemn. Se lasa la racit, apoi se zdrobeste la robot.

Cu acest krantz se orneaza tortul deasupra. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Tava folosita are diametrul de 22 cm.

2

Se poate unge tortul si pe margini daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

09.10.2017, 19:34

Miha, nici tie nu-ti place dovleacul? Multumesc de vizita!

mirela0911 1

09.10.2017, 19:34

Clau

mirela0911 1

09.10.2017, 19:35

Multumesc, Miki! Nici nu se simte gustul dovleacului, e delicios tortul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Musuroi de cartita